حتماً برای شما نیز پیش‌آمده است که قصد انتقال وجه بدون کارمزد بالا را داشته باشید اگر به فکر این کارافتاده باشید قطعاً می‌دانید که روش‌های متفاوتی برای انتقال پول وجود دارد معمولاً ما برای انتقال پول از روش‌هایی همچون کارت به کارت کردن، انتقال وجه از طریق واریز به‌حساب و یا انتقال نقدی پول استفاده می‌کنیم. در این مقاله از حامی پرداخت قصد داریم تا با روش های انتقال پول به ویژه استیبل کوین ها آشنا شویم پس در ادامه با ما همراه باشید .

 

روش‌های انتقال پول

 

همان‌طور که در شروع مقاله در رابطه با روش‌های مرسوم برای انتقال پول از شخصی به شخص و یا شرکتی دیگر صحبت کردیم در این قسمت از مقاله به‌صورت کامل‌تر به این موضوع می‌پردازیم.

در حالت مرسوم اگر شما به هر دلیلی برای مثال اگر قصد خرید کالایی از شخصی را داشته باشید و بخواهید وجه مربوط به کالا را پرداخت کنید می‌توانید مبلغ را به‌صورت نقدی به شخص بدهید و کالا را دریافت کنید. اگر به شخص دسترسی نداشته باشید و یا شخص در نزدیکی شما نباشد ارسال پول نقد برای او مشکل است پس از گذشت سال‌ها و به وجود آمدن بانک‌ها روش‌های جدیدی برای انتقال پول به وجود آمد که روش‌هایی ازجمله کارت به کارت کردن و یا واریز به‌حساب بانکی از این جمله هستند.

همچنین با پیشرفت و توسعه صنعت بانکی و همچنین روش‌های پرداخت، روش‌های جدید و توسعه‌یافته‌ای مانند درگاه‌های بانکی و دستگاه‌های کارت‌خوان نیز معرفی شدند تا انتقال پول را تسهیل کنند.

در سال‌های گذشته و با معرفی شدن فنّاوری‌های نوین پرداخت همچون ظهور فناوری بلاک چین روش‌های جدیدی برای انتقال وجه نیز به وجود آمده است که در این مقاله قصد داریم با روش انتقال وجه به کمک استیبل کوین‌ها را معرفی کنیم.

 

استیبل کوین چیست ؟

 

معرفی فناوری بلاک چین توسط شخص ساتوشی ناکاموتو و به وجود آمدن شبکه بیت کوین اولین گام برای تمرکززدایی جهان از طریق ارزهای دیجیتال بود.

بیت کوین باایده خود توانست ایجاد و مدیریت پول را از دست دولت‌ها خارج و فعالیت‌های بانکی را به‌صورت غیرمتمرکز در اختیار بگیرد و مشکلاتی مانند هزینه‌های بالای جابه‌جایی پول را برطرف کند.

اگرچه ایده بیت کوین بسیار پیشرفته و تحسین‌برانگیز است، اماایده آن تنها برای پرداخت‌های بین‌المللی و به‌عنوان ذخیره ارزش قابل‌استفاده است و نمی‌توان از آن برای تمرکززدایی از سایر فعالیت‌های روزمره استفاده کرد. در سال ۲۰۱۳، اتریوم برای حل این مشکل گامی روبه‌جلو برداشت و مفهوم «قرارداد هوشمند» را برای تمرکززدایی سایر فعالیت‌های روزمره معرفی کرد.

در حقیقت اسمارت کانترکت‌ها اپلیکیشن‌های رایانه‌ای هستند که در blockchain ذخیره می‌شوند و به‌طور خودکار در هر درخواست کاربر‌ها، اجرا می‌شوند. قرارداد‌های هوشمند، مانند قرارداد‌های سنتی، شامل شرایط خاصی هستند که با نهایی شدن شرایط، اجرایی می‌شوند.

تفاوت اصلی قرارداد‌های هوشمند و قرارداد‌های سنتی در این است که قرارداد‌های سنتی توسط و تحت نظارت نهاده‌ای مرکزی مانند دولت‌ها و حکومت‌ها ایجاد و اجرا می‌شوند، اما قرارداد‌های هوشمند از طریق برنامه‌نویسی ایجاد و به‌طور خودکار در دفتر کل توزیع‌شده بلاک چین اجرا می‌شوند.

یکی از مشکلات ارزهای دیجیتال نوسانات شدید قیمت این نوع از دارایی‌های دیجیتال می‌باشد که مسئله نقل‌وانتقال پول را سخت کرده است. برای مثال اگر شما محصولی را باقیمت ۲۰۰ دلار خریداری کرده باشید اگر بخواهید بهای آن را به‌وسیله ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین پرداخت کنید امکان دارد مقداری که در لحظه پرداخت کرده‌اید دچار نوسان قیمت شده و مبلغی که به‌حساب طرف معامله واریز شود ارزشی معادل دلاری کمتر یا بیشتر توافق شده باشد.با توجه به این مسائل و مشکلات و با کمک قرارداد‌های هوشمند ارز‌های دیجیتالی به نام استیبل کوین‌ها به وجود آمدند.

استیبل کوین نوعی ارز دیجیتال است که قیمت آن در نوسان نیست. در حقیقت می‌توان گفت استیبل کوین‌ها معادل دیجیتالی برای دارایی‌هایی متعارف مانند ارز کشورها و یا فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره هستند. این نوع ارز دیجیتال راهی آسان و مطمئن برای انجام تراکنش‌های مالی است. ارزش یک استیبل کوین به یک دارایی یا کالای پایدار بستگی دارد و ارزش آن سکه همیشه به حمایت آن وابسته است.

این نوع از ارزهای دیجیتال به پول‌های واقعی مانند دلار آمریکا، فلزات گران‌بها همچون طلا و نقره یا ترکیبی از آن‌ها وابستگی قیمت دارند.

هر واحد از یک استیبل کوین بدون توجه به شرایط عمومی بازار همیشه قیمت ثابتی دارد، بنابراین به‌عنوان یک ارز دیجیتال باثبات و پایدار نیز شناخته می‌شود.

از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ارزهای دیجیتالی مانند تتر (USDT)، ِDAI و Binance USD (BUSD) که توسط دلار آمریکا پشتیبانی می‌شوند و قیمت هر واحد آن‌ها همیشه یک دلار آمریکا است اشاره کرد. همچنین از ارزهای دیجیتالی که پشتوانه آن‌ها فلزات گران‌بها ازجمله طلا است و قیمت آن همواره معادل یک انس طلا می‌باشد می‌توان به ارز دیجیتال Pax Gold اشاره کرد.

هدف از طراحی ارزهای دیجیتال پایدار یا استیل کوین‌ها درواقع مقابله با نوسانات قیمت در بازار ارزهای دیجیتال است و با کمک این ارزها می‌توان دارایی‌ها را به‌صورت ارزان و سریع برای کاربران انتقال داد.

به‌طورکلی، می‌توان بسیاری از فعالیت‌های مالی را به کمک استیبل کوین‌ها انجام داد. برای مثال می‌توانید از آن برای پرداخت هزینه خریدوفروش روزانه خود یا استفاده از آن در قراردادهای هوشمند مالی استفاده کنید.

از دیگر کاربرد‌های استیبل کوین‌ها می‌توان به افزایش سرعت نقل‌وانتقالات مالی اشاره کرد که جایگزین بسیار خوبی برای سیستم‌های مالی است که دارای سیستم‌های جریان نقدی کند می‌باشند. استفاده از استیبل کوین‌ها به‌قدری توسعه‌یافته است که این ارز‌های رمزنگاری‌شده جایگزین ارز‌های فیات ( برای مثال ریال و یا دلار کاغذی ) شده‌اند و می‌توان از آن‌ها برای پرداخت دستمزد کارکنان به‌صورت خودکار و در کسری از ثانیه استفاده کرد. ازآنجایی‌که این ارز‌های رمز پایه محدودیتی برای انتقال ندارند و با کمک استیبل کوین‌ها می‌توان به‌راحتی مقادیر قابل‌توجهی پول را در سراسر جهان به گردش درآورد.

تحلیل بنیادی یا فاندامنتال چیست ؟
مطالعه بیشتر ...

ناگفته نماند که استفاده از استیبل کوین می‌تواند کمک خوبی برای کسانی باشد که در کشور‌های تورمی مانند ایران زندگی می‌کنند. زیرا با کمک آن می‌توانید به‌راحتی ارزش دارایی خود را در مقابل نوسانات ارزش پول ملی حفظ کنند و نگران نوسانات شدید قیمت ارز‌های خارجی مانند دلار نباشند.

 

انواع استیبل کوین‌ها

 

انتقال وجه بدون کارمزد

 

در بازار ارزهای دیجیتال، استیبل کوین‌های بسیاری وجود دارد که هرکدام دارای محبوبیت و کاربران خاص خود هستند. این استیبل کوین‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع و کاربردها همچنین وجود تیم مدیریتی مستقل و یا وجود و عدم وجود پشتوانه به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. که در ادامه با انواع مختلف استیبل کوین‌ها آشنا می‌شویم.

 

استیبل کوین متمرکز

 

مهم‌ترین پارامتر در تشخیص آن‌ها بررسی پشتیبانی آن‌هاست. این ارز‌ها معمولاً توسط شخص یا شرکت خاصی پشتیبانی می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، به‌جای حمایت از دارایی‌هایی مانند ارز‌های دیجیتال، استیبل کوین‌های متمرکز توسط یک‌نهاد برای کنترل نوسان قیمتشان حمایت می‌شوند.

مؤسسات مختلف از استیبل کوین‌های متمرکز به‌گونه‌ای حمایت می‌کنند که با استفاده از یک دارایی باارزش مانند پول فیات از آن‌ها حمایت می‌کنند. رمز ارز تتر USDT یکی از این رمز ارز‌های متمرکز می‌باشد. ارز دیجیتال تتر منحصراً با استفاده از ارزش دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود.

شرکت iFinex که رمز ارز تتر در مدیریت آن می‌باشد ادعا دارد که هر واحد از این رمز ارز توسط یک دلار آمریکا موجود در بانک پشتیبانی شده است. برای مثل اگر شما قصد خرید تتر داشته باشید میتوانید دلار خود را به شرکت iFinex  پرداخت و معادل آن رمز ارز تتر دریافت کنید و هر وقت خواستید تتر خود را به دلار تبدیل کنید کافیست تا تتر خود را به iFinex واریز و معادل دلاری آن را دریافت کنید .

 

استیبل کوین غیرمتمرکز

 

درمیان انواع استیبل کوین‌های موجود در بازار ارز‌های دیجیتال رمز ارز‌هایی وجود دارد که با پشتوانه «ارز‌های دیجیتال معتبر دیگر مانند اتریوم و بیت کوین » و «الگوریتم‌ها» عرضه‌شده‌اند. استیبل کوین‌هایی که با این پشتوانه و الگوریتم‌های خاص معامله می‌شوند به‌عنوان استیبل کوین‌های غیرمتمرکز شناخته می‌شوند.

یکی از معروف‌ترین استیبل کوین‌های غیرمتمرکز که توسط ارز‌های دیجیتال پشتیبانی می‌شود، DAI نام دارد. ارزش آن همواره معادل یک دلار آمریکا است و از طریق پلتفرم MakerDAO عرضه می‌شود. قیمت این نوع سکه غیرمتمرکز با وثیقه یک ارز دیجیتال معتبر مانند اتریوم در قالب یک قرارداد هوشمند ثابت خواهد ماند.

همچنین در بحث الگوریتم ارز دیجیتال دای DAI طبق قرارداد‌های هوشمند از شرایط ثبات قیمت بهره‌مند شده‌اند. این نوع استیبل کوین‌های غیرمتمرکز با تکیه‌بر سیاست‌های افزایش یا کاهش میزان عرضه، قیمت خود را ثابت نگه می‌دارند و از هرگونه نوسان قیمت جلوگیری می‌کنند.

 

استیبل کوین‌ها با پشتوانه فیات ( ارز‌های رایج همچون دلار و یورو )

 

این نوع از ارز‌های دیجیتال پایدار، توسط پول‌های فیات پشتیبانی می‌شوند. برای انتشار هر واحد استیبل کوین با پشتوانه دلار، یک دلار در مکانی امن به‌ویژه در یک حساب بانکی توسط سرپرست ارز نگهداری می‌شود. در عمل به این معنی است که مشتریان می‌توانند به‌راحتی این دو ارز (فیات و ارز دیجیتال) را بدون صرف هزینه زیاد به یکدیگر تبدیل کنند.

در انواع دیگر استیبل کوین‌ها که کمتر از استیبل کوین‌های محبوب مانند تتر و USDC استفاده می‌شوند، کالا‌ها به‌عنوان پشتوانه و وثیقه در نظر گرفته می‌شوند.

برای مثال، دولت ونزوئلا برای راه‌اندازی ارز دیجیتال پترو، آن را به بشکه‌های نفت مرتبط کرد. در کل، این ایده، ایده بسیار خوب و جالبی است، اگرچه تأخیر در معرفی پترو و سایر مشکلات سیاسی، سبب شد تا ارز پترو موفقیت چشم‌گیری به دست نیاورد.

چنین ارزهای دیجیتالی باثباتی کاملاً ایمن به نظر می‌رسند، اما در دنیای اقتصاد، هیچ‌چیز ۱۰۰٪ بدون ریسک نیست. به همین دلیل، خریدوفروش استیبل کوین‌های دارای پشتوانه فیات را نمی‌توان کاملاً بدون ریسک در نظر گرفت.

باید به منتشرکننده توکن‌ها اعتماد کنیم وگرنه احتمال دست‌کاری حساب‌ها وجود دارد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد و مشکل عمومی‌شود، قیمت تحت تأثیر قرار می‌گیرد. به این نکته توجه کنید، هیچ راه دقیقی برای سرمایه‌گذاران وجود ندارد که کاملاً مطمئن شوند که آیا یک صادرکننده دارای ذخیره وجوه به‌عنوان پشتیبان است یا خیر. در حالت ایده آل، گسترش‌دهنده شبکه استیبل کوین سعی می‌کند با ارائه گزارش‌های مداوم رفتار شفاف نشان دهد.

 

ارز‌های دیجیتال پایدار با پشتوانه از سایر رمز ارز‌ها

 

انواع دیگری از استیبل کوین‌ها توسط ارز‌های دیجیتال قدرتمند مانند اتریوم پشتیبانی می‌شوند. برای خیلی‌ها این سؤال ایجاد می‌شود که آیا این نوع پشتوانه منجر به تغییر نوسانات قیمت نمی‌شود؟ پاسخ تا حدودی مثبت است، اما برخی از ارائه‌دهندگان در تلاش هستند تا با ارائه راه‌حل‌های مؤثر، این نگرانی را برطرف کنند.

به‌عنوان‌مثال باید به daiاشاره کرد که از اتریوم به‌عنوان پشتوانه استفاده می‌کند. سال‌های زیادی هست که DAI، شناخته‌شده‌ترین و باثبات‌ترین ارز دیجیتال غیرمتمرکز در بازاراست و مشکلی برای معامله گران ایجاد نکرده است. در اینجا، ۲ دلار ارز دیجیتال به‌عنوان وثیقه نگهداری می‌شود تا هر واحد ارز پایدار را تضمین کند. این روش به بقا و فناوری غیرمتمرکز کمک می‌کند. اما در این صورت نیاز به نگهداری سرمایه زیادی در قالب ارز‌های دیجیتال رمزنگاری‌شده است که در معرض خطر نوسانات نیز قرار دارند.

در این قسمت کنترل بر عهده واحد‌های صادرکننده قرارداد‌های هوشمند است. این نوع استیبل کوین‌ها قابل‌قبول نیستند و با کمترین اعتماد در نظر گرفته می‌شوند. اعتماد شما دیگر به یک صادرکننده مرکزی نیست، زیرا سیاست‌های پولی توسط معامله‌گرانی که شبکه غیرمتمرکز را به‌عنوان بخشی از سیستم‌های حاکمیتی آن‌ها اداره می‌کنند، تنظیم می‌شود. اعتماد به چنین سیستمی کمی ساده‌تر است. به‌عنوان‌مثال می‌شود این‌طور استنباط کرد که همه بازیگران در شبکه همیشه در راستای منافع کاربران عمل می‌کنند.

برای به دست آوردن این نوع استیبل کوین‌ها، باید دارایی‌های ارز دیجیتال خود را در یک قرارداد مسدود کنید. این قرارداد هوشمند به ارائه توکن برای آن ادامه خواهد داد. بعد‌ها وقتی کسی می‌خواهد پشتوانه مسدود شده را آزاد کند، باید ارز‌های قیمت ثابتی را که قبلاً دریافت کرده‌اند به همان قرارداد با بهره برگرداند.

مکانیسم‌های تضمین ثبات قیمت این مدل استیبل کوین‌ها بسته به راهکار توسعه هر سیستم متفاوت است. ترکیبی از نظریه بازی و الگوریتم‌های اینترانت، شرکت‌کنندگان را تشویق می‌کنند تا قیمت را ثابت نگه‌دارند.

تحلیل تکنیکال چیست ؟
مطالعه بیشتر ...

 

استیبل کوین الگوریتمی

 

آخرین نوع استیبل کوین‌ها، ارز‌های رمز پایه ناامن یا بدون ضمانت هستند ولی ازنظر الگوریتمی پایدار هستند. این دسته از ارز‌های دیجیتال بر عرضه و تقاضا نظارت می‌کنند و زمانی که قیمت بسیار پایین است خرید می‌کنند.

آن‌ها همچنین زمانی که قیمت بسیار بالا باشد می‌فروشند. هدف مشخص این است که ارزش ارز‌های دیجیتال باثباتی مطابق با ارز‌های فیات مانند دلار داشته باشند.

آن‌ها هیچ پشتوانه ارز فیات یا ارز دیجیتالی ندارند و برای ثابت نگه‌داشتن قیمت خود به الگوریتم‌ها و قراردادهای هوشمند وابستگی دارند. آن‌ها نحوه توزیع توکن ها را کنترل می‌کنند. شبکه استیبل کوین الگوریتمی به این صورت هست که الگوریتمی عرضه توکن ها را در صورت کاهش قیمت  نسبت به ارزش ارز فیات کاهش می‌دهد. از سوی دیگر، اگر قیمت هر واحد از حد مشخص‌شده بالاتر از ارز فیات موردنظر برود، توکن های بیشتری وارد چرخه می‌شوند تا ارزش هر واحد کاهش یابد.

به گفته برخی، ازنظر فنی این دسته از ارزهای دیجیتال پایدار بدون پشتیبانی و بدون وثیقه صحیح نیست. آن‌ها همچنین دارای وثیقه هستند، اما به روشی متفاوت در مقایسه با دو نوع استیبل کوین دیگر. ارزهای دیجیتال باثبات الگوریتمی ممکن است نوعی وثیقه برای مقابله با حرکات نوسان و بی‌ثبات کننده بازار داشته باشند، اگر اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ دهد.

 

مزایای استفاده از استیبل کوین‌ها چیست؟

 

مزایای استیبل کوین ها

 

نکته بسیار مهمی که باید در مورد این دسته از ارزهای دیجیتال بدانید، مزایای ارائه‌شده توسط آن‌ها است. مزایای استیبل کوین‌ها را می‌توان در بخش‌های مختلف موردبحث قرارداد.

 در ادامه در مورد اصلی‌ترین و رایج‌ترین مزیت‌های این دسته از ارزهای دیجیتال صحبت می‌کنیم برای انتخاب یک استیبل کوین مناسب برای استفاده لازم است تا با مزایای استیبل کوین‌های موجود در بازار بیشتر آشنا شویم . کاهش کارمزد تراکنش‌ها و افزایش سرعت تراکنش‌ها و… را می‌توان از مهم‌ترین مزایای استیبل کوین‌ها نام برد.

 

انتقال وجه بدون کارمزد بالا

 

کارمزد پایین یکی از الزامات اصلی برای انتخاب یک استیبل کوین می‌باشد. کارمزد تراکنش در استیبل کوین‌ها به عوامل مختلفی ازجمله شبکه مورداستفاده استیبل کوین بستگی دارد .

 خوشبختانه، شاهد هستیم که اکثر استیبل کوین‌های موجود در بازار در حال حاضر کارمزد بسیار پایینی دارند. کارمزد تراکنش، کارمزدی است که شبکه برای جابه‌جایی و نقل‌وانتقال ارزهای دیجیتال دریافت می‌کند که برای StableCoins نسبتاً پایین است.

 

ثبات قیمت در هر شرایطی مختلف

 

در شرایط مختلف مخصوصاً در هنگام مطرح‌شدن اخبار و شایعات مختلف که تأثیرات مستقیم بر بازارهای مالی می‌گذارند مانند شایعه جنگ و شیوع بیماری شاهد نوسانات شدید در بازارهای مالی خواهیم بود . اتفاقی که کمترین تأثیر را بر بازار استیبل کوین می‌گذارد  و این دسته از ارزهای دیجیتال به دلیل حمایت او پشتوانه آن‌ها ثبات قیمت خود را حفظ می‌کنند. این مزیت بسیار مهم است و هدف اصلی توسعه این ارزهای رمز پایه ، ثبات قیمت و اجتناب از نوسانات است.

 

پشتیبانی از قراردادهای هوشمند

 

پشتیبانی از قراردادهای هوشمند قبل از اینکه یک مزیت باشد، یکی از ویژگی‌های استیبل کوین‌ها است. در عمل، ارزهای دیجیتالی که این ویژگی را ندارند، امنیت لازم برای استفاده برای هر دو طرف معامله را نخواهند داشت.

 

بلاک چین مورداستفاده به‌عنوان بستر ارز

 

بلاک چین استیبل کوین‌ها نیز برای این ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. با توجه به اینکه تمامی ویژگی‌های بلاک چین اعم از سرعت، مقیاس‌پذیری، امنیت، شفافیت و غیره به پلتفرم این ارزهای رمز پایه منتقل خواهد شد، بنابراین وجود آن‌ها در یک بلاک چین معتبر نیز مزیت بزرگی برای آن‌ها خواهد بود.

 

امنیت و سرعت‌بالای تراکنش‌ها

 

ایمنی و سرعت نیز دو مقوله بسیار مهم برای استیبل کوین‌ها هستند. این رمز ارزها باید در یک شبکه کاملاً امن تعریف‌شده و از سرعت تراکنش بالایی برخوردار باشند.

امنیت شبکه را می‌توان با تأیید بلاک چین مربوطه تأیید کرد. در این میان برای بررسی سرعت تراکنش‌ها باید به نکاتی مانند حجم تراکنش‌های ارز رمزنگاری‌شده موردنظر، تعداد صرافی‌هایی که از آن استفاده می‌کنند، محبوبیت و تعداد کاربرانی که از این استیبل کوین استفاده می‌کنند توجه کنید. با افزایش این آیتم‌ها، سرعت تراکنش‌ها نیز افزایش می‌یابد.

 

شبکه‌های بلاک چین مورداستفاده توسط استیبل کوین‌ها

 

شبکه بیت کوین BTC

 

اولین شبکه بلاک چین برای ارز دیجیتال بیت کوین ایجاد شد. می‌دانید که شبکه بلاک چین یک سیستم غیرمتمرکز است، بنابراین این سیستم اولیه دارای نقاط ضعفی مانند عدم مقیاس‌پذیری (کندی تراکنش‌ها) و هزینه بالای تراکنش و عدم وجود قراردادهای هوشمند و … بود. به همین دلیل است که آن‌ها لایه دوم بلاک چین بیت کوین را برای جبران نقاط ضعف شبکه بلاک چین اصلی بیت کوین برنامه‌ریزی کردند.

این لایه دوم از شبکه بیت کوین، لایه امنیتی Omni Layer نام داشت. اگرچه تراکنش‌ها در این لایه با سرعت کمتر و کارمزد بالا انجام می‌شود اما این لایه از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. این لایه عملکردهایی مانند اجرای قراردادهای هوشمند و ایجاد ارزهای سفارشی را به شبکه می‌دهد . ما می‌توانیم توکن های omni را به‌عنوان توکن های بیت کوین در نظر بگیریم که توسط همه صرافی‌ها و کیف پول‌هایی که از بیت کوین پشتیبانی می‌کنند پشتیبانی می‌شوند. آدرس این شبکه مشابه آدرس شبکه بیت کوین است.

 

شبکه اتریوم ETH

 

اتر نام دیگر ارز اتریوم می‌باشد و هزینه‌های این شبکه با این ارز پرداخت می‌شود. علاوه بر ارز اصلی، توکن های مختلفی نیز با استاندارد ERC20 طراحی‌شده‌اند. کلمه ERC20 مخفف کلمه Ethereum Request For Comment است که نمادی از یکی از استانداردهای مهم توکن های اتریوم است که مسئول فنی و ناظر کلیه قراردادهای هوشمند در بلاک چین اتریوم است و برای پیاده‌سازی کد بر روی بلاک چین استفاده می‌شود.

این توکن دارای تمامی قوانین مربوط به فعالیت‌های توکن ها است که روی بلاک چین اتریوم کار می‌کنند. درواقع، این استاندارد فهرستی از قوانینی است که هر توکن فعال در شبکه اتریوم برای کاربر روی پلتفرم اتریوم باید حاوی آن باشد .                       .

صاحبان ایده‌ها و پروژه‌های مبتنی برساخت شبکه بلاک چین می‌توانند با ایجاد توکن های حاوی استاندارد ERC20 و فروش آن‌ها تا زمان تحقق شبکه بلاک چین سرمایه جذب کنند. این توکن ها را می‌توان به تمام کیف پول‌های ارز اتریوم منتقل کرد یا در آن‌ها ذخیره کرد.

داشتن کمترین خطا و سرعت‌بالای شبکه در تراکنش‌ها از ویژگی‌های مهم این شبکه است. ازجمله ارزهایی که توسط این شبکه پشتیبانی می‌کند می‌توان به ارزهای زیر اشاره کرد:

تغییرات در نرخ بهره چه تاثیری بر روی رمز ارز تتر دارد ؟
مطالعه بیشتر ...

 

  • Chain Link LINK
  •  Tether USTD
  •  Marker MKR
  •  Polygon MATIC
  •  Shiba inu SHIB

 

همان‌طور که می‌دانید که برای هر ارز کیف پول‌های مختلفی وجود دارد. یعنی به این منظور که، یک کیف پول تک ارزی می‌تواند چندین ارز دیگر را پشتیبانی کند. کیف پول اتریوم، متامسک، Trustwallet، Trezor Atomic Exo Dos و کیف پول‌های سخت‌افزاری Ledger و Trezor ازجمله کیف پول‌هایی هستند که از ارزهای استاندارد ERC20 شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کنند.

تاکنون بیش از ده هزار قرارداد هوشمند توکن ERC20 در شبکه اتریوم ایجادشده است. از خوبی‌های این شبکه می‌توان به تعریف میزان توکن های برداشت‌شده از حساب‌ها، تعریف میزان توکن در جابجایی‌ها و ایجاد تعادل بین معامله گران توکن اشاره کرد.

آدرس کیف پول‌ها در این شبکه با 0X شروع می‌شود و هزینه انتقال در این شبکه در اتریوم پرداخت می‌شود. به‌طورکلی، شبکه اتریوم در مقایسه با سایر شبکه‌ها (به‌جز بیت کوین) کارمزد تراکنش بالایی دارد. این هزینه در توکن های مختلف این شبکه متفاوت است.

 

شبکه ترون  TRX

 

شبکه ترونTron همچنین در ابتدا یک توکن پلتفرم اتریوم ERC20 بود و در سال 2018، تیم توسعه Tron تصمیم گرفت یک شبکه بلاک چین اختصاصی برای Tron راه‌اندازی کند. بنابراین TRC20 متولد شد. این شبکه تازه تأسیس‌شده به‌سرعت در بین معامله گران از محبوبیت زیادی برخوردارشد که برخلاف انتظار همگان بود.

بلاک چین ترون به‌سرعت در اولین سال خود پیشرفت زیادی کرد و TRC20 تازه متولدشده بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شد تا اینکه در عرض 300 روز توانست رکوردی را ثبت کند و از بیت کوین غول‌پیکر پیشی بگیرد. با توجه به شباهت این شبکه به شبکه اتریوم، توکن ها را می‌توان به‌راحتی از هر یک از این شبکه‌ها سوئیچ کرد. ارز اصلی این شبکه ترون است .همچنین این شبکه دارای سه بنام جاست,بیت تورنت ووینگ دارد.

 

شبکه بایننس BNB

 

پس از جدا شدن شبکه بایننس از بلاک چین اتریوم، شبکه بلاک چین خود را ایجاد کرد و ارز خود را به نام BEP2 BNB راه‌اندازی کرد. اما می‌دانید که شبکه‌های غیرمتمرکز همیشه با مشکل عدم مقیاس‌پذیری و کارمزد بالای تراکنش مواجه هستند. بنابراین برای حل این مشکلات، صرافی بایننس تصمیم گرفت شبکه بلاک چین جدیدی را راه‌اندازی کند که به دلیل سرعت نیمه‌متمرکز تراکنش‌ها موازی با شبکه قبلی کار می‌کند و کارمزد آن‌ها کمتر از شبکه اتریوم است و امکان راه‌اندازی قراردادهای هوشمند باید در آن وجود داشته باشد.

این شبکه کاملاً با شبکه اتریوم سازگار است و از عناصر آن پیروی می‌کند. شبکه BCS-20 یک استاندارد فنی و مجوز برای صدور و پیاده‌سازی توکن در شبکه بلاک چین هوشمند بایننس است و شامل کلیه قوانین و مقررات توکن هایی است که بر روی پلتفرم بایننس فعالیت می‌کنند. اگرچه شبکه اسمارت چین هوشمند بایننس یک شبکه مستقل از شبکه بایننس است، اما کاربران به‌راحتی می‌توانند دارایی‌های خود را بین این دو شبکه انتقال دهند.

آدرس ارزها در این شبکه مشابه شبکه اتریوم با 0x شروع می‌شود و در هنگام انتقال باید به این نکته توجه کنید.

 

کارمزد شبکه چیست ؟

 

انتقال ارزهای رمزنگاری‌شده از یک کیف پول به کیف پول دیگر هزینه‌های تراکنش را به همراه دارد. تراکنش‌ها  بر روی بلاک چین پردازش می‌شوند و کارمزدهای حاصله به استخراج‌کنندگان و اعتباردهندگان پاداش داده می‌شود.

بسته به اینکه شبکه بلاک چین چقدر ترافیک شبکه دارد، کارمزد تراکنش‌ها می‌تواند متفاوت باشد و تغییر کند.حال اگر  کاربری بخواهد  که باید فوراً تراکنش خود را تأیید کند، می‌تواند کارمزد بالاتری را انتخاب کند، بنابراین ماینرها تراکنش کاربر را در بالای صف انتظار برای تأیید قرار می‌دهند.

این کارمزدها در اکثر صرافی‌های ارزهای دیجیتال ثابت هستند، اما کاربران می‌توانند هنگام استفاده از کیف پول‌های خاص، به گزینه تغییر و تنظیم کارمزدها دسترسی داشته باشند.

 

کارمزدهای شبکه بلاک چین به چه نحوی محاسبه می‌شوند؟

 

به‌طورمعمول، شبکه‌های بلاک چینی که می‌توانند تراکنش‌های بیشتری را در ثانیه پردازش کنند، کارمزد کمتری دارند.

امروزه ده ها پروژه محبوب بلاک چین با کارمزد تراکنش‌های مختلف وجود دارند. یک قانون کلی این است که: هرچه توان عملیاتی شبکه (خروجی) بیشتر باشد، کارمزد تراکنش کمتر است.

به‌عنوان‌مثال، کارمزد استاندارد تراکنش ریپل از زمان آغاز به کار آن 0.00001 ریپل بوده است که برای مدت کوتاهی در سال 2017 به بیش از 0.40 ریپل رسیده است. با توجه به قیمت فعلی ریپل (0.24 دلار)، این میزان کارمزد بسیار اندک است.

 

کارمزد تراکنش بر بستر اتریوم(ETH)

 

کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم بیشتر است و در صورت شلوغ شدن شبکه می‌تواند افزایش یابد. این اتفاق در سال‌های 2017 و 2018 و در اواسط سال 2020 رخ داد که علاقه زیادی به DeFi وجود داشت. در اوت امسال کارمزدها به بالاترین حد خود رسید و یک ماه بعد دوباره این رکورد بهبود یافت. برخی از افراد هزینه 99 دلاری را گزارش کرده‌اند که باعث شده برخی از پروتکل‌ها شروع به جستجوی بلاک چین های جایگزین کنند.

در 1 سپتامبر، ماینرهای اتریوم در یک ساعت 500000 دلار به دست آوردند. تقاضای تراکنش به یک مشکل بزرگ برای این بلاک چین تبدیل‌شده است، اما امیدواریم با ارتقای شبکه به اتریوم 2.0 (که مدت‌ها منتظر آن بودیم)، کارمزدهای بهتری ارائه شود. ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، ابراز نگرانی کرد که هزینه‌های بالای شبکه می‌تواند انگیزه‌ای برای ماینرهای خودخواه باشد.

در مورد بیت کوین نیز شاهد افزایش قابل‌توجه کارمزد تراکنش در سال جاری بوده‌ایم. کارمزد این ارز در ماه جولای کمتر از 1 دلار بود، اما در ماه اوت به بالای 6 دلار رسید و در اواخر اکتبر از 10 دلار گذشت.

 

کارمزد تراکنش در سایر بلاک چین ها

 

سایر بلاک چین ها، ازجمله بیت کوین کش(BCH), لایت کوین(LTC)، کاردانو (ADA)و اتریوم کلاسیک(ETC)، کارمزد Iهای بسیار پایینی دارند (کمتر از 1 سنت). مانند ریپل(XRP)، هزینه‌های ترون بسیار پایین است.

لایت کوین  کارمزد تراکنش‌های بسیار کمی دارد. این ارز با الهام از بیت کوین از الگوریتم PoW استفاده می‌کند. هر بلاک در بلاک چین خود می‌تواند میلیون‌ها تراکنش را انجام دهد، درحالی‌که در یک بلاک معمولی بیت کوین 2000 تراکنش وجود دارد. به همین دلیل، کارمزد تراکنش‌های لایت کوین بسیار ناچیز است و به ازای هر 10 میلیون انتقال، 0.0124 لایت کوین دریافت می‌کند. ریپل شبکه پرداخت متمرکزتری دارد، اما لایت کوین غیرمتمرکز است و بر پروتکل RIFT متکی است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]